Feest Open Fles Dagen

Wij betalen de BTW* voor u

Profiteer nu al van onze FEESTELIJKE korting

 *Korting ter waarde van het BTW-bedrag -21%-
vanaf 6 flessen van dezelfde wijn uit de Open Fles Selectie
t.e.m 9/12/2019

Kies uit onze feestselectie boordevol smaak:

Uw smaak, voor u en door ons met liefde en kennis geselecteerd.

Maak van uw oud en nieuw een echt feest en proef met ons mee.

Wij stellen u alvast enkele prachtige nieuwe wijndomeinen voor en bieden u natuurlijk ook enkele hemelse klassiekers aan.

In totaal kan u proeven uit onze selectie van 67 wijnen, waarvan 6 mousserende, 23 witte, 28 rode, 3 rosé en 3 zoete wijnen alsook 2 porto's en 2 sherry's.

Hieronder zetten we alvast enkele wijndomeinen in de kijker. Kom dus zeker proeven op donderdag, vrijdag, zaterdag of zondag!

Welke wijnen passen bij uw feestmenu?
Breng uw menu mee en laat u adviseren door onze wijnspecialisten.

Winkel Do 28 Nov Vr 29 Nov Za 30 Nov Zo 1 Dec
Het Wijnhuis Antwerpen
Scheldestraat 21
2000 Antwerpen
T 03 248 66 65
10u - 18u 10u - 22u 10u - 19u 10u - 19u
Het Wijnhuis Sint-Niklaas
Heidebaan 57
9100 Sint-Niklaas
T 03 776 23 00
Het Wijnhuis Gent
Joremaaie 1
9000 Gent
T 09 223 33 73
Het Wijnhuis Hoogstraten
Gravin Elisabethlaan 1/4
2320 Hoogstraten
T 03 312 15 03
Het Wijnhuis Asse
Huinegem 44B
1730 Asse
T 0491 56 14 12
gesloten 12u - 22u 10u - 19u 14u - 19u

Miguel Arroyo Izquierdo

Miguel startte in 2004 met de overname van de wijngaarden van zijn ouders. Hij is de vierde generatie van wijnmakers in de familie. De oude wijngaarden worden nog steeds gecultiveerd maar hij plantte ook nieuwe wijngaarden aan en stampte een volledig nieuwe bodega uit de grond voorzien van de modernste technieken om hoog kwalitatieve wijnen te produceren. Dit is de meest zuidwestelijke regio van Rueda. De gronden zijn hier zo arm en zanderig dat dit stuk zelfs grotendeels vrij bleef van Phyloxera zodat sommige oude druivelaars nog steeds op hun originele stokken staan. Hij beschikt ook over de oudste en originele klonen van Verdejo die organisch en allemaal manueel bewerkt worden. Hij gaat er dan ook prat op dat zijn Verdejo's zelfs vrij goed de tand des tijd kunnen trotseren en bewijst dat ook met zijn wijnen.

Miguel Arroyo Izquierdo op zijn wijndomein in Rueda

Miguel Arroyo Izquierdo

Fleur La Mothe

Château Fleur La Mothe is gelegen in Saint-Yzans-de-Médoc en werd in 1932 geklasseerd als Cru Bourgeois. In 2008 besloten Antoine Médeville, Edouard Massie en Henri Boyer, 3 gekende en ervaren oenologen, om zelf het volledige proces in de hand te nemen. Samen kochten ze Château Fleur La Mothe met de bedoeling om hun opgedane ervaring en kennis om te zetten in één van de beste wijnen van de streek. Al met hun eerste jaargang verbaasden ze menig wijnkenner en werd jaar na jaar de kwaliteit opgetrokken. Het domein werd totaal gerenoveerd en ook in de kelder werden belangrijke nieuwigheden ingevoerd. Het domein sluit aan bij de befaamde wijngaard van Saint-Estèphe en beschikt zo over
de beste gronden die de Médoc rijk is.

Antoine Médeville - Edouard Massie - Henri Boyer

Fleur La Mothe

Paolo Cottini

Het verschil tussen werken en het met passie doen is het uiteindelijke resultaat! Paolo Cottini heeft zo zijn eigen werkethiek om een persoonlijke identiteit voor zijn wijnen te bekomen. Samen met zijn vrouw Sarah zet hij onder zijn eigen naam een passie verder die eigenlijk al 3 generaties begeesterde. De druivelaars zijn aangeplant in het hart van Valpolicella, meer bepaald Castelrotto en omvatten 2 verschillende wijngebieden, zowel geologisch en klimatologisch. Eén in Ca' del Gallo op 580 m hoogte en zuidwest gericht en de andere in Valgatara op 250 m hoogte en zuidoost gericht. Ze liggen daarmee midden tussen de grote namen en stelt hen in staat om de respectievelijke wijnen zoveel mogelijk evenwicht en complexiteit mee te geven en een unieke identiteit te garanderen.

Paolo Cottini

Vigneti Zanatta

Bruno Zanatta begon zijn carrière als wijnmaker in 1975 in de Veneto regio (Treviso). Zijn passie voor Sardinië leidde hem ertoe een grondige kennis van de Sardeense bodem en klimatologische omstandigheden eigen te maken. In 2003 werd een domein van meer dan 100 ha in de befaamde Gallura-zone aangeschaft. Samen met zijn zoon Marco, startte hij er een gloednieuw wijnbedrijf en ondanks de prille leeftijd van hun project behoren ze nu al tot de absolute top van de streek. Hun laatste creatie, een spumante van Vermentino, is niet alleen verrassend maar ook heerlijk lekker!

Vigneti Zanatta

Brillette

Historisch bekeken behoren de wijngaarden van Château Brillette tot de allerbeste van Moulis. Reeds toen de familie Flageul het domein kocht in 1975 was dat een feit maar sindsdien werden alle wijngaarden en de volledige kelders onderhanden genomen en vernieuwd. Bovendien profiteren zij van een variatie aan terroirs die hen in staat stelt veelzijdige en complexe wijnen te produceren. Een constante in deze variatie is de aanwezigheid van vele witte keien (Graves) aan de oppervlakte wat in de zomerzon een oplichtend effect geeft ... Brillette! Om niets aan het toeval over te laten werd beroep gedaan op de kunde van meester wijnmaker, Eric Boissenot. Zijn verdienste in de Médoc is ongeëvenaard en zowat alle grote namen zoals Latour, Lafite-Rothschild, Margaux, Mouton-Rothschild, Palmer, Léoville Las Cazes en vele anderen mochten ondertussen profiteren van zijn expertise.

Eric Boissenot in Château Brillette

Château Brillette