img desc
Grondlegger Gualtiero Nunzi liet de Wijnmakerij over aan zijn oudste zoon, Antonio, die de familietraditie verder zette met dezelfde toewijding als van zijn vader. Antonio geloofde sterk in de kracht van het terroir voor de wijnbouw en was één van de oprichters van het Consorzio del Vino Chianti Classico Gallo Nero. Gualtiero Armando nam het roer over van zijn broer en werd één van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van zowel de familie, de wijnmakerij als de lokale wijnindustrie. Hij werd vice-voorzitter van het Consorzio Vino Chianti Classico en was president tussen 1994 en 1997. Gualtiero Armando plantte nieuwe wijngaarden, kocht meer land en bouwde een winstgevende en efficiënte wijnmakerij met het grootste respect voor de schoonheid en de aard van de buitengewone landschap en de heuvels van Chianti. Vandaag de dag wordt het Nunzi Conti familielandgoed gerund door zijn zoon Maurizio en diens kinderen Antonio en Isabella. Zij worden bijgestaan door wijnmaker Giampaolo Chiettini.
img desc
Voor de Nunzi Conti Family begon hun avontuur in de wijnhandel aan het einde van de jaren 1800, toen de jonge Gualtiero Nunzi zijn kleine dorpje in de Toscaanse bergen verliet en verhuisde naar Florence. Hij nam een reeks verschillende, winstgevende banen aan en na slechts een paar jaar was hij in staat om zijn droom waar te maken; namelijk de aankoop van de eerste wijngaarden in Mercatale Val di Pesa, in het hart van de Chianti Classico. Wanneer Gualtiero overleed, erfde zijn oudste zoon Antonio de wijnmakerij. Antonio geloofde sterk in de kracht van het gebied voor de wijnbouw en was één van de oprichters van het Consorzio del Vino Chianti Classico Gallo Nero. Een paar jaar na het einde van de tweede wereld oorlog nam Antonio's broer Gualtiero Armando het roer van de wijnmakerij over. Hij verliet zijn succesvolle bedrijf in de koffie-industrie en het richtte zijn focus op de wijnbouw. Gualtiero Armando werd één van de belangrijkste figuren in de geschiedenis van zowel de familie, de wijnmakerij als de lokale wijnindustrie. Op 26 mei 1970 werd hij vice-voorzitter van het Consorzio Vino Chianti Classico en hield de rol van president tussen 1994 en 1997. Met zijn ondernemende aanpak plantte hij nieuwe wijngaarden, kocht meer land en bouwde een winstgevende en efficiënte wijnmakerij met inachtneming van de schoonheid en de aard van de buitengewone landschap van de Chianti-heuvels. In 1965 kocht hij de 15e eeuwse Villa Pfancani dat Villa Barberino later werd genoemd. De villa is een mooi voorbeeld van de extravagante huizen die de adellijke families van Florence bouwden in de meest pittoreske gebieden van hun landgoederen. Vandaag blijft de Villa en de omliggende land het hart van de Nunzi Conti familielandgoed en wordt het gerund door zijn zoon Maurizio en zijn kleinkinderen Antonio en Isabella, die worden bijgestaan door wijn-maker Giampaolo Chiettini. Zij hebben dezelfde passie en toewijding voor de wijnmakerij als de jonge Gualtiero aan het einde van de jaren 1800. Renovatie werk werd uitgevoerd op het landgoed en de originele gebouwen zijn gerestaureerd in hun oude glorie verstrekken met voldoende ruimte voor de kelders. De vinificatie kelders bevinden zich in een prachtig 18e eeuwse omgebouwde hooischuur, terwijl de vaten worden opgeslagen in de oude kelders die dateren uit de jaren 1400.
img desc
De wijngaarden, olijfboomgaarden en bossen van de Villa Barbarino Estate van de Nunzi Conti Family liggen in een van de mooiste delen van de Chianti Classico Fiorentino Area. Tenuta Villa Barberino is gelegen in een gebied dat, dankzij het milde en zonnige klimaat, is gebruikt voor de wijnbouw voor vele eeuwen. Het landgoed beslaat 80 hectare, waarvan 27 hectare wijngaarden en 12 hectare olijfgaarden. Hier biedt de bloeiende natuur een thuis voor een rijke verscheidenheid aan flora en fauna. Zoals het label van de Chianti Classico Nunzi Conti toont, leven in dit gebied enkele lokale dieren, zoals geiten, wilde zwijnen, fazanten en hazen. De rijkdom van het gebied heeft het mogelijk gemaakt de wijngaarden van buitengewone variëteit en leeftijd te cultiveren. In deze wijngaarden, sommige met wijnstokken van meer dan 30 jaar oud, hebben we vooral lokale druiven zoals Sangiovese, Colorino en Canaiolo evenals een klein deel van de internationale rassen zoals Merlot en Cabernet Sauvignon.
img desc
De kelders bevatten meer dan 80 houten vaten en 19 roestvrij stalen vaten, met een totale capaciteit van ongeveer 1500 hectoliter. Onderzoek en experimenten worden met passie en inzet uitgevoerd. De roestvrij stalen vaten zijn uitgerust met geavanceerde technologie die het mogelijk maakt de temperatuur te regelen gedurende het fermentatieproces.